Nous rejoindre    
    Waarom ?  

Door coöperant te worden, sluit je je aan bij een project en bij een team: onze Facebook-groep brengt bijna 500 mensen samen en onze nieuwsbrief wordt verstuurd naar bijna 200 burgers die een gezamenlijk doel hebben: een coöperatieve en participatieve supermarkt openen.

Je neemt deel aan de beslissingen: op elke algemene vergadering is jouw deelname belangrijk en telt je stem. Over de besproken besluiten wordt gestemd: 1 medewerker = 1 stem ongeacht het aantal gekochte aandelen.

Je kiest ervoor om lokale producenten en tuinders te helpen: zij leveren bij voorkeur aan onze supermarkt. De selectiecriteria zijn duurzaamheid, biologische en geïntegreerde landbouw, respect voor land en streek.

Je hebt toegang tot kwaliteitsproducten: onze supermarkt wil de plek worden waar je alle essentiële food en non-food producten kan vinden. Kwaliteitsproducten tegen een eerlijke en betaalbare prijs.

Je steunt een coöperatie met het label Solidaire Financiering :  De aandelen van de coöperanten (aandelen van klasse A ) uitgegeven door wAnderCoop SC ontvingen het label Solidaire Financiering. 


Dit label bevestigt dat met dit financiële product activiteiten gefinancierd worden, die maatschappelijk en/of ecologisch waardevol zijn. Het label garandeert ook dat de belegger transparante en volledige informatie krijgt over het financiële product. Meer informatie over de aandelen van coöperanten van klasse A vind je in deze informatiefiche -->  fiche d'information relative à l'offre publique d'actions de classe A par la société coopérative wAnderCoop

    Mijn engagement ?  

Elke maand een aantal uren werken: voor de coöperatie is participatie essentieel. Deelname aan de werking van de supermarkt is de sleutel tot het succes van het project. Door 3 uur van je tijd per maand te schenken, kunnen we de prijzen concurrentieel houden in vergelijking met traditionele supermarkten.

Je wordt kassamedewerker, zorgt voor de bevoorrading, doet bestellingen, fungeert als logistiek assistent: ongelooflijk! Gedurende deze 3 uur heb je de kans om, net als in je kindertijd, winkeltje te spelen :-)

Je hebt momenteel geen tijd: geen probleem. Zogauw je meer tijd hebt, verwelkomen de supermarkt en het team je met veel plezier.

Je kunt om specifieke redenen de uren niet presteren: we begrijpen dat je in het leven niet op elk moment kan doen wat je wil. Ben je geïnteresseerd in het project maar kan je om een ​​van de volgende redenen (beperkte mobiliteit, een periode van inactiviteit door zwangerschap, onmogelijkheid door ziekte, enz.) niet werken, neem dan contact met ons op via het contactformulier, en dan zoeken we samen naar een billijke oplossing

    Mijn voordeel ?  

Een goed gevoel! Het is bewezen, 5 stuks groenten en fruit per dag eten is goed voor je gezondheid. En als ze bovendien van goede kwaliteit zijn en aan een eerlijke prijs ... wat wil je nog meer?

Je helpt lokale voedingsactoren: De coöperatie ondersteunt deze tuinders en producenten door hen een eerlijke prijs te garanderen. Een prijs die hen toelaat waardig te leven, hun beroep voort te zetten en in de toekomst te investeren.

Je recupereert 45% van je investering via belastingvermindering. Dankzij de 
Tax Shelterrecupereer je 45% van het bedrag dat je in aandelen investeert via je belastingformulier. Voor een aandeel van 100 euro, krijg je dus 45 euro belastingvermindering. Je moet je aandelen dan wel 48 maanden na aankoop behouden. Met de belastingvermindering krijg je voor 2 gekochte aandelen 90 euro terug, bijna het bedrag van één aandeel!!! Kortom, 2 aandelen voor de prijs van 1 = bedankt Tax Shelter.

    Hoe intekenen ?  

Oké, je bent nu overtuigd door het project: om coöperant te worden en deel uit te maken van onze ploeg, hoef je alleen maar de volgende stappen te volgen:

 1. Je tekent in op 1 of meer aandelen van € 10 (minimum 1 aandeel en maximum 50), je stort het bedrag dat overeenstemt met het aantal aangekochte aandelen op rekening BE09 5230 8120 6657, geopend op naam van wAnderCoop SC bij TRIODOS. Bij mededeling geef je je telefoonnummer op (hetzelfde als dat je ons op het inschrijvingsformulier geeft). Onze fondsenwerving bedraagt ​​maximaal € 500.000 voor een periode van 12 maanden, in overeenstemming met de geldende Belgische wetgeving.

 2. Je leest de  fiche d'information relative à l'offre publique d'actions de classe A par la société coopérative wAnderCoop , le plan financier , les statuts de la coopérative et le règlement d'ordre intérieur (ROI).

 3. Je vult  onderstaand formulier  in

 4. Je verbindt je ertoe om 3 uur per maand te besteden aan de werking van de coöperatie:

  1. We geven je een opleiding - je staat er niet alleen voor, geen stress

  2. Je uren worden opgenomen in een planning - hoe dat werkt, leggen we uit tijdens een van onze toekomstige informatiesessies of tijdens je opleiding.

  3. Idealiter probeer je bij afwezigheid een vervanger te vinden.

 5. Je komt je boodschappen doen in de supermarkt

"Nous sommes plus de 500 ! Tu nous rejoins ?"