Souscription    
    Intekenen  

Alvast bedankt om op de link te klikken die naar deze pagina leidt.
Door aandelen te kopen word je mede-eigenaar van de coöperatie en neem je deel aan de beslissingen.. Maar je zorgt ook mee voor voldoende kapitaal om het project te lanceren (aankoop van de eerste stocks, investering in materiaal, opstartkosten...).
Momenteel is er één mogelijkheid voorzien in de statuten :

  • Aandelen van klasse A « Consumenten – fysieke personen »

Het gaat hier om de belangrijkste aandelen die zich richten naar wie zich volledig wil engageren in het project. In de eerste plaats word je mede-eigenaar van de coöperatieve vennootschap wAnderCoop en neem je dus deel aan de beslissingen.
Ten tweede kan je nu ook als klant je aankopen doen in de winkel. En ten slotte engageer je je om aan de werking van de coöperatieve deel te nemen, door 3 uur maand mee te werken.
Deze aandelen hebben een aankoopwaarde van € 10 en het bezit van dit soort aandelen is beperkt tot 50 aandelen per coöperant..

  1. wAnderCoop is een organisatie die niet als doel heeft om de aandeelhouders te verrijken of winst te laten maken. Er zal dan ook geen dividend uitgekeerd worden.

  2. Het coöperatieve principe dat we nastreven vertaalt zich in het volgende: 1 coöperant = 1 stem, ongeacht het aantal aandelen dat de coöperant bezitMet uitzondering van de verschillende rechten die verbonden zijn aan de types van aandelen. Voor meer informatie hierover verwijzen we naar de statuten.

  3. De aandelen zijn terugbetaalbaar in overeenstemming met de wettelijke en statutaire bepalingen. We vestigen in dit opzicht je aandacht op een bepaald risiconiveau. Voor meer informatie nodigen we je uit om de "informatieve nota betreffende de openbare aanbieding van klasse A-, B- en C-aandelen door de coöperatieve vennootschap wAnderCoop” te lezen.

  4. We willen niet dat een gebrek aan financiële middelen iemand verhindert zich te engageren in het project. Er zijn in dit geval verschillende mogelijkheden. Contacteer ons via  info@wandercoop.be.

  5. In het kader van de Tax shelter voor kleine startende ondernemingen kan je genieten van een belangrijke fiscale aftrek ter hoogte van 30 of 45% van je investering (zie voorwaarden).

    Click hier om in te tekenen